mandag 11. mai 2009

ÅRETS KALENDER

Regnskogens klatrende kollektiv. Pelsen på tretåete dovendyret utgjør rene økosystemet. Myriader av grønne alger og bakterier har funnet seg til rette i d hule hårene, og de gir pelsen det spesielle grønnskjæret som på sin side skjuler det langsomme dovendyret for ørn og andre rovdyr. Dessuten gir den bustete pelsen ly til utallige smådyr som biller og sommerfugler som fråtser i det mikroskopiske livet i årprakten

4 kommentarer:

 1. Hei sønn! Det er spennende at du har begynt å skrive om dyrene som er i kalenderen din. Selv om det nesten er litt guffent å lese om pelsen til dovendyret: Stemmer det virkelig at pelsen er GRØNN fordi det vokser alger og bakterier på den?? Æsj :-) På den annen side så har jo vi mennesker også millioner av bakterier og smådyr på huden vår.

  SvarSlett
 2. Hei Jonas!

  Så spennande å lese om dovendyret:-) Vi filma eit dovendyr i Kristiansand Dyrepark ein gang, men det var totåa. Skikkelig herlig og rart dyr med grov pels, lange negler og oransje auger.

  Hilsen Solveig, Newton.

  SvarSlett
 3. Hei Jonas

  Dette var en interessant blogg!

  For noen måneder siden var jeg med på en ekspedisjon i Sør-Amerika som reiste i Charles Darwins fotspor. I den atlantisk regnskogen i Brasil håpet vi på å kunne få øye på dovendyr, men det var jammen ikke lett. I flere dager trasket vi rundt i jungelen og tittet opp i trekronene, men noe dovendyr så vi aldri. Algene i pelsen kamuflerer altså dovendyret veldig godt, og gjør det vanskelig å se både for rovdyr og nysgjerrige mennesker på tur i regnskogen.

  Gleder meg til å følge med på bloggen din videre!

  Hilsen
  Kjetil, Darwinekspedisjonen

  SvarSlett
 4. Hei Jonas, nå er det lenge siden jeg så på siden din, og dette med dovendyret var spennende! Hilsen Farmor.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.