lørdag 28. februar 2009

VIDEOER OM GALAKSER.

Nå har jeg kopiert noen videoer om galakser. Jeg går selv inn på youtube å ser på noen videoer der.

tirsdag 24. februar 2009

USYNELIG OBJEKT BOMBADERER JORDEN MED UKJENT ENERGI.

Et ukjent objekt ikke så langt unna Solsystemet bombaderer Jorden med ukjent energi. Oppdagelsen er stor og forbløffende. Nøytronstjerner, som blant annet pulsarer, kan være opphav til energipartikler som bombaderer Jorden. Fenomenet er den første enkeltkilde for slike partikler som er funnet i Melkeveien. Kosmisk stråling er ørsmå partikler som beveger seg gjennom universet nær lysets hastighet og dermed med stor energi. Partiklende er blitt slynget utover av voldsomme eksplosjoner, som for eksempel en døende tung stjerne. Kosmisk stråling treffer stadig Jordens atmosfære og sender skurer av partikler mot bakken. Strålingen består av protoner, atomkjerner og en del elektroner - rett og slett biter av knuste atomer. Alle disse partiklende er elektrisk ladet og påvirkes av magnetfelter. Men i tilegg er det fotoner, såkalt elektromagnetisk stråling, med veldig høy energi. Disse strålene går rett frem uavhengig av magnetfelter.

søndag 22. februar 2009

VISSTE DU AT...

- En mann har slanket seg 100 kilo. Altså fra 300 kilo til 200 kilo! - At de fleste mennesker spiser bare et halvt egg. Fordi egg metter så mye.

tirsdag 17. februar 2009

EKSOPLANET MED STORE KLIMAVARIASJONER.


Eksoplaneten HD8606b har store klimavariasjoner. I det den er nermest sin stjerne stiger tempraturen fra 800 kelvin til 1500 kelvin på kun 6 timer!

mandag 16. februar 2009

VIDEOER OM UNIVERSET.

Her er noen videoer om universet. Selv går jeg inn på youtube og ser noen videoer der, men nå har jeg kopiert videoene så dere kan se det på min hjemmeside.

fredag 6. februar 2009

STØRRELSEFORSKJELL PÅ 2 SVARTE HULL.

En gang har det stått i avisen at noen har oppdagent et svart hull som er like stor som en gallakse. Også har jeg hørt om et svart hull som er like lite som Oslo. Du lurer sikkert på hvor
lang tid det ville tatt for det minste svare hullet som er like lite som Oslo å sluke en stjerne på
vår sols størrelse; men jeg kan ikke vite hvor lang tid det ville tatt så jeg kan ikke svare dere.
Heldigvis er nok det store svarte hullet langt unna Jorden i det intergallaktiske rom. Det intergallaktiske rom er det området som er utenfor gallakser. PS Husk at i år (2009) er det det internationale astronomiåret 2009 - å i den anledningen håper jeg dere retter blikket opp mot himmelen.

tirsdag 3. februar 2009

ÅRETS KALENDER.

Et blodig og smertefullt vennskap.
Oksehakkerens vennskap er høyst smertelig for impalaen og andre store planteetere på savannen. Fuglen tar nemlig helst til seg blod fra åpne sår. Likevel er den svært nyttig, for den hopper omkring og fjerner fluer, igler, flått og andre parasitter fra de firbente vennene. Med det
kamlignende nebbet makter oksehakkeren å loppe samtlige stamkunder for over 100 flått hver på en eneste dag.
2009
FEBRUAR