søndag 8. mars 2009

OVERSIKT OVER TELESKOPER.

Teleskoper er noe som man kan bruke til å se langt ut i universet. Det teleskopet som går i bane rundt Jorden heter Hubble. Teleskopet er oppkalt etter en person som har Hubble i etternavn. Et nytt teleskop som ble skutt opp for 2 dager side heter kepler. Teleskoper har 2 linser i seg. Den ene linsen gjør som at man kan se langt bort, og den andre linsen gjør at man kan se den tingen som er langt borte enda større. Det er et teleskop som er oppkalt etter den kjente astronomen Gallileo Galliei, som levde for 400 år siden. Det var han som fororsaket astronomiåret 2009. Og teleskopet heter Gallileoskopet som er oppkalt etter han. Gallileo Galliei levde for 400 år siden å var den første som fant opp teleskopet. Det er et teleskop i Chile som kan se 3, eller 10 ganger lengere enn Hubble.

3 kommentarer:

  1. Dette er spennende Jonas, Gallileo Gallilei fant jo ut at Jorden ikke var sentrum i vårt solsystem,men Solen, og det kalles det Heliosentriske (sol)teori. Motstanderne til Gallilei ville ikke se i teleskopet hans at han hadde rett.Ganske dumt syns jeg å ikke ville se det som er ny-oppdaget. Det er flott at du følger med på de nye tingene som skjer i astronomiåret. Gallileo Gallilei levde fra 1564 til 1642, og det er jo lenge siden. Hans Nocilaus Kopernicus som levde fra 1473 til 1543 var de som allerede før Gallilei fant ut om den Heliosentriske teori.

    SvarSlett
  2. Ja, men Kompernikus levde nesten samtidig.

    SvarSlett
  3. Teleskopet ble ikke funnet opp av galileo galilei men mest sannsynlig av vikingene. i 1608 så var det en tysk-nederlandsk mann med navn Hans Lipperhey som utviklet et teleskop som kunne forstørre opptil 3ganger, Galilei bare utviklet dette videre

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.