mandag 9. mars 2009

SATURNS KJEMPEMÅNE, TITAN KAN GI BEDRE TEGN TIL LIVETS BEGYNNELSE.

Kjempemånen Titan, kan gi bedre tegn til livets begynnelse. Saturn har en kjempemåne som heter Titan å er akkurat stor nok til å ha en veldig liten atmosfære med et stort hav. En romsonde har ikke landet på Titan enda, men forskere har fått litt bedre informasjon om livets begynnelse ved å undersøke Titan. Ingen vet enda om Titan har primitivt liv, men det ville vi ikke tro. Egentlig har ikke Titan og ganymedes noe særlig som kan sammeligne de 2 månene, for eksempel er Ganymedes en måne av stein Som ikke har noe atmosfære og et hav. Men likevel går ikke Ganymedes i omløp rundt Saturn, for det sammenhenger med at solsystemets største måne går i omløp med solsystemets største planet, Jupiter.

5 kommentarer:

 1. Hei Jonas, Kan du skrive mer om kjempemånen Titan hvis du vet noe? Hvis den gir noen svar på livets begynnelse så må det jo være viktig for vitenskapsmenn å forske på den. Er Ganymedes også en planet, eller er det en måne?

  SvarSlett
 2. Ganymedes er en planet - en måne, ellers ville du hørt om den for lengst

  SvarSlett
 3. titan kan nesten ikke ha liv vis ikke den er større en mars fordi mars mista atmosværen sin

  SvarSlett
 4. du skønner mars mistet atmosværen fordi den var for liten

  SvarSlett
 5. Jonas. Veldig spennende det du skriver om Titan. Hvor har du kunnskapene fra? Livets opprinnelse har alltid interessert meg, sjøl om jeg til daglig jobber med sopp og planter ved Universitetet i Oslo, og underviser studenter. Men faktisk var livets opprinnelse det første biologiske emnet jeg holdt foredrag om. Det var i 1965 på Hegdehaugen skole. Fant fram min gamle kladdebok med foredraget mitt forlden, og fant ut at så veldig mye nytt har ikke skjedd med livets opprinnelse siden den gang. Men kanskje du studerer til astronaut og får besøkt Titan...

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.